Har du hørt ene om den sjove Quiz, der gik forbi en kirkegård?

Q. min virksomhed udgiver et månedligt medarbejder nyhedsbrev. Min chef bedt mig om at skrive en sjov quiz. Jeg er ikke ligefrem en stand-up comic. Hjælp!
A. Ah, den sjove quiz. Heldige dig! Det er ikke ofte, at et selskab har en officiel sans for humor, som de er villige til at få vist for alle at læse. Dette vil være en stor opgave for dig!
En sjov quiz er typisk en hvor spørgsmål og svar har nogen egentlige formål andet end at gøre quiz taker grine. Selv om næsten alt er tilladt, er der nogle tabuer. Off hånd vil jeg sige, at noget, der stikker sjov på en bestemt person, eller grupper af mennesker, såvel som noget, der er antisemitiske, racistiske, seksuelle, politiske eller religiøse bør være off grænser. Husk, hvad en person synes er sjove kan fornærme en anden. Selv tilsyneladende kan uskadeligt emner som “hillbilly” eller “redneck” jokes ikke være sjovt at nogen, der bor i bjergene eller den dybe syd (som jeg gør).
Du kan tænke på en sjov quiz som en serie af one-liners med multiple choice punch linjer. Fordi du skriver til en virksomhed offentliggørelse du har en indbygget “affinitet gruppe” som er der bundet til at være nogle fælles emner, der er selskabet relateret og kunne laves om til noget sjovt.
For eksempel, hvis du arbejder for et software udviklingsselskab så måske du har et spørgsmål, der spørger:
Hvad er længere: en direktør eller en programmør uger?
Hvis du ikke griner har du aldrig haft en programmør, fortælle dig, at projektet vil være klar i en uge.
Du skal gå en fin linje, selvom du bruger emner som denne i din sjove quiz. Sige, at firmaet netop sendt 4. kvartal tab, fordi et nyt softwareprodukt savnede sin lancering dato af ugen”programmør”. Det tager ikke en raket videnskabsmand for at bestemme, at du er ved at krydse off en masse mennesker, hvis du tilføje dette spørgsmål til dine sjove quiz.
Prøv at undgå wornout vittigheder eller klicheer. En sjov quiz skal være sjovt, ikke halt. For eksempel stadig på software toget af tanke, et spørgsmål som…
Q. hvor mange programmører tager det for at skifte en pære? A. ingen. De gør ikke hardware.
… er ældre end mysterium kød i at Tupperware beholder på bagsiden af lunchroom køleskab. Ingen kommer til at grine af at en. Ingen griner = ikke en sjov quiz!
Den bedste ting at gøre er at holde øje med humoristisk, sikker ting at stikke sjov på og derefter skrive en sjov quiz spørgsmål. Mit råd er at starte lige nu og ikke vente, indtil en time før deadline. Det eneste, der er mindre morsomt end en halt sjove quiz er ikke sjove quiz på alle!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *